5 Fantastiske Cocktails til Nytårsaften!
Nytårsaften er en aften fyldt med glimmer, fest og fejring – og hvad er bedre end at imponere dine gæster med en række smagfulde cocktails? Hos Monkeybar elsker vi at bringe kreativitet og kvalitet ind i glasset, og vi har her samlet 5 nemme opskrifter på cocktails som du kan lave derhjemme, der vil gøre din nytårsaften ekstra mindeværdig.
1. French 75
En klassisk cocktail, der kombinerer elegance med en boblende afslutning.
Ingredienser:
3 cl gin
1,5 cl friskpresset citronsaft
1 cl sukkersirup
Champagne til topping
Fremgangsmåde: Shake gin, citronsaft og sukkersirup sammen med is i en shaker. Si blandingen over i et champagneglas og top med kølig champagne eller prosecco. Pynt med en citronskal.
2. Espresso Martini
En espresso martini er perfekt til at holde energien oppe, mens klokken nærmer sig midnat.
Ingredienser:
3 cl vodka
3 cl kahlúa
3 cl friskbrygget espresso
Et par dråber sukkersirup (hvis man ønsker en smule sødme)
Fremgangsmåde: Ryst alle ingredienserne kraftigt med is i en shaker. Si cocktailen i et martiniglas, champagne coupe, eller champagneglas og pynt med tre kaffebønner for held og lykke.
3. Dark & Stormy
Dark and stormy er måske ikke en traditionel nytårsaften cocktail, men det er bestemt en god cocktail at tage med. Den er nem at lave, og elsket af de fleste.
Ingredienser:
4-5 cl mørk rom
10 cl ginger beer
½ lime, presset
Is
Fremgangsmåde: Fyld et glas med is. Hæld rom og limejuice i glasset og top med ginger beer. Rør let rundt og pynt med en limebåd.
4. Cranberry Margarita
En festlig variant af den klassiske margarita, der passer perfekt til vinterens smage og nytårsaften.
Ingredienser:
4 cl tequila
2 cl triple sec
3 cl tranebærsaft
2 cl frisk limejuice
Sukker eller salt til glaskanten
Is
Fremgangsmåde: Fugt glassets kant med lime og dyp det i sukker eller salt. Ryst tequila, triple sec, tranebærsaft og limejuice med is i en shaker. Si blandingen over i glasset og pynt med friske tranebær eller en limebåd.
5. Monkeybar’s Bramble Punch
En festlig punch, baseret på Bramble cocktailen, der nemt kan serveres i store mængder til dine gæster til nytårsaften. (I kan nemt skalere op og ned på mængderne, alt efter hvor mange personer i er)
Ingredienser:
1 flaske mousserende vin
1 flaske gin
60 cl citronsaft
40 cl sukkerlage
20 cl creme de mure (brombær sirup)
Friske appelsinskiver, brombær, mynte og/eller citronskiver til pynt
Fremgangsmåde: Bland alle ingredienser i en stor bowle fyldt uden isterninger. Rør forsigtigt rundt og pynt med appelsinskiver brombær, mynte og/eller citronskiver. Vi anbefaler at servere det i en drinksdispenser, eller punch bowle uden isterninger. Men hav en masse isterninger ved siden af, så kan jeres gæster selv hælde op løbende og færdiggøre drinken. Så står drinken ikke og bliver helt vandet af isterningerne.
Tips fra Monkeybar:
Forbered ingredienserne på forhånd, så du kan bruge mere tid sammen med dine gæster.
Med disse cocktails i repertoiret er du sikker på at skabe en nytårsaften, der vil blive husket. Skål og godt nytår fra os hos Monkeybar!
Ønsker du at blive bedre til at lave cocktails, så kan du booke et 2 timers cocktailkursus hos Monkeybar i hjertet af København K. Et cocktailkursus er perfekt til teambuilding, polterabends, date nights eller bare en hyggelig aften med vennerne.